För ett år sen hade han dig för en dag..

De tog mig som på sängen, dagen innan du fyllde år, ja hade egentligen ingen aning men låtsades med mitt kyliga jag att jag hade all koll i världen.
 
Snabbt försökte jag hitta mitt spontana jag och jobba fram en lösning till vad denna speciella dag skulle utmärka sig med, vad skulle jag kunna hitta på när jag knappt visste vem du var, allt var så nytt och jetlagen hade knappt lämnat min kropp.
 
Jag körde klyschorna om att göra nåt romantiskt, hittade på historier stora, med orkestrar försökta jag charma dig med idéerna, jag försökte hitta på nåt flashigt och grandiöst, det var ju ändå din dag. Du lät dig inte imponeras så lätt, du satt mest tyst och småflinade, väntandes på nästa show. Jag släppte taktpinnen och sträckte på axlarna, nästan så jag drog till med orden "I got nothin" och du gjorde det enkelt.
 
"Jag vill bara spendera dagen med dig, inte göra något särskilt alls"
 
Jag blev lite tagen över hur lättsam du var, hur det egentligen inte spelade någon roll så länge jag höll din hand, hur speciellt det ändå var. Jag behövde inte fira av fyrverkerierna, ja behövde inte lära mig en romantisk trudelutt på någon gitarr, inte ens blommor fick jag köpa...
 
För ett år sen hade jag dig för en dag, och jag minns det som att det var igår.
 

RSS 2.0